dimecres, 30 de maig del 2012

Reflexions envers els projectes de millora


Al llarg d’aquests darrers mesos hem esta molt enfeinades amb la construcció del material educatiu destinat al nostre racó sensorial.

Per la creació d’aquest material inspirat amb el material Montessori, hem emprat majoritàriament elements de reciclatge que hem anat transformant fins a donar-les un nou us. 

Les avantatges d’usar material de reciclatge és el baix cost, la consciència ecològica que creem i donar un nou us a materials que llancem al fems de manera inconscient, a més de despertar la nostra creativitat fins a límits insospitats.

Els desavantatges són que molt sovint aquests materials tenen una curta vida i que són laboriosos de construir.

Hem tingut l’oportunitat de presentar els materials als infants i poder fer una avaluació dels mateixos. La veritat és que estem molt satisfetes amb l’acollida efectuada pels infants i també per part de l’equip educatiu.

No tenim la certesa que continuïn amb el nostre projecte de la manera en que l’hem dissenyat nosaltres però si que alguns dels materials que hem elaborat passaran a formar part de la vida de les aules. El problema més gran amb el que ens hem topat és a l’hora tenir el material exposat i a l’abast dels infants. No hi ha cap prestatgeria ni expositor adient i l’única manera seria adquirint-ne un de nou i sabem que a dia d’avui no hi ha pressupost.

Del que si que d’estam segures és que durant aquests mesos que ha estat obert el centre no havien reparat amb aquest racó i no havien pensat en donar-li una utilitat.

Així mateix durant aquestes darreres setmanes hem tingut l’interessant oportunitat de conèixer els projectes de millora de la resta de companyes de les demés illes. M’ha semblat que hi ha molta diversitat i talent, hi ha propostes que realment són força interessants i sovint parteixen d’idees molt senzilles i sense voler abraçar un projecte molt ambiciós. M’ha paregut molt deliciós el projecte del cançoner que han desenvolupat unes companyes de Mallorca, es tracta d’un quadern amb elements de feltre,titelles de mà, etc., m’ha semblat a la vegada molt creatiu i de segur de ni no copiar si que adaptaré l’idea pels meus futurs cançoners. Durant aquest Pràcticum també n’he confeccionat un a l’aula centrant-me amb els elements identificadors de cada cançó i desenvolupant la seva identificació, ha tingut molt bona acollida per part dels infants però no se m’havia acudit realitzar una cosa  tant creativa.

Hi ha molts projectes que han versat en la construcció de nous racons o en la millora dels ja existents i que tenen molts elements en comú amb el nostre.

Aquí, a Eivissa, hi ha unes companyes que han elaborat un Bloc per a l’escoleta, a més de la seva construcció s’han trobat amb el repte d’introduir i involucrar a tot l’equip directiu dins el món multimèdia. Se cert que han desenvolupat aquest projecte amb molta il·lusió i que han gaudit molt i això sempre té recompensa, segur que l’equip educatiu en treu un aprenentatge significatiu i tots podrem gaudir de les futures entrades que efectuaran. De segur que els pares d’alumnes i els propis infants agrairan i gaudiran d’aquesta iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada