dimecres, 2 de maig del 2012

Pla de millora


El nostre centre és nou i hi ha moltes oportunitats a l’hora de proposar plans de millora perquè encara queda molta feina per fer i es tracta d’un centre que ofereix moltes possibilitats. En un primer moment ens van oferir realitzar el pla de millora al passadís, però vam pensar que era un dels llocs amb més personalitat del centre, allí si hi pengen els treballs que realitzen els infants, les presentacions de dies especials, també s’hi troben els casellers i penjadors de cada aula, etc. si que vam trobar que hi havia un espai “buit” que semblava massa trist i que ningú s’havia preocupat de dotar-li ús, així que vam decidir centrar el nostre pla de millora en un racó concret del passadís i que està molt a prop de l’entrada.

Hem proposat crear un racó sensorial per a tots els infants del centre i el fet de que estigui fora de l’aula encara el dota de més atractiu. A l’equip directiu els va semblar molt bona idea i tot d’una vam començar a dissenyar com el faríem. Com que el centre no té pressupost i nosaltres tampoc tenim diners per gastar en aquesta proposta, vam decidir que construiríem els nostres propis materials amb objectes de reciclatge als que dotaríem d’una nova vida.

Fa setmanes que recollim tot el que cau en les nostres mans a més de demanar a amics i familiars que ens guardin tot el que pensin que ens pot servir. La idea és construir el màxim material que ens sigui possible durant aquest temps. Per poder comprovar si el material és l’adequat i compleix les funcions amb les que l’havíem dissenyat ens he proposat presentar-lo abans a les aules, per si hi ha que modificar-lo, redissenyar-lo, etc.

A l’actualitat estem immerses en la confecció del futur material d’aquest racó, sabem que no contem amb molts mitjans però l’important és començar-lo i continuar treballant amb ell.


Les nostres fonts de referència, són entre d'altres:


- GUIA,MJ i VIDAL,C. Rincones de actividad en la escuela infantil (0-6 años). Editorial Graó. 2008. Barcelona.

- RUIZ DE VELASCO GÁLVEZ, A i ABAD MOLINA, J. El juego simbólico. Editorial Graó.2011. Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada