dilluns, 5 de març del 2012

Concepte d'infant


Mai fins ara mateix m’havia aturat a pensar en el significat de la paraula infant, per a mi sempre ha estat un nen/a de curta edat, és a dir aplicaria el concepte d’infant a un nadó que ja ha començat a caminar fins a un nen/a pre-adolescent. Ara veig que el terme forma part d’aquests conceptes preconcebuts que mai ens hem aturat a analitzar o reflexionar.


Ara que m’he aturat a pensar què és per jo un infant, me’n adono que no és gens fàcil fer-ho. De sobte he tingut dubtes de si la meva definició és incomplerta o inexacta però això és el que reflexionat:


El concepte d’infant ha anat evolucionant al llarg de l’historia i els canvis socials. Fins fa pocs anys no s’ha protegit als infants, sempre havien estat objecte d’injustícies, explotació i no se’ls reconeixien cap mena de drets. A finals del s. XIX principis del s. XX van començar a sorgir organitzacions internacionals (Save the Children, UNICEFF) que s’encarreguen de que és reconeguin i es respectin una sèrie de drets fonamentals que assegurin que aquesta etapa no sigui traumàtica i que tinguin les suficients eines per a poder convertir-se en adults lliures i autònoms.


Per tant un infant és un individu de curta edat què està en ple procés de formació per a poder convertir-se en adult. És en aquesta etapa quan el ser humà sofreix els canvis més importants a nivell de desenvolupament físic, motor  i  cognitiu. L’etapa d’infant acaba quan s’ha desenvolupat completament i adquirit les destreses, coneixements i maduresa per entrar a l’edat adulta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada